24. Podještědská výstava psů

15.09.2007 10:38

No nevim co mě to popadlo, ale přihlásila jsem nás na výstavu do Liberce. Byli tam celkem čtyři choďáci, v Argoušové třídě (dorostu) byli dva: on a Alda (Aldaron Draugluin), který byl o měsíc starší. No jéje jak ti dva si rozuměli :-) Dalším choďákem tam byl asi tříletý pes Akouš (Akíčita Indian z Luční záře) a nechyběla i fenečka Lencinka (Balenciaga Vita Canina).

Jinak jsme skončili druhý(ze dvou) s hodnocením velmi nadějný. Ale bože co my tam předváděli ... Aríš v kruhu hopsal jak zajíc a když si paní rozhodčí (p.Holmerová) chtěla prohlídnou zuby, jančil jak šílený. Když mu uvazovala mašličku hodnocení na obojek, vytrhl jí ji z ruky a málem ji sežral ! Na to konto se otočila k zapisovateli a povídá: ,,ještě tam dopište, že je velmi temperamentní". Jako opět ostuda jako blázen, při posuzování, kdy měl Argouš stát v postoji sebou plácl na zem, strčil čumák do misky s vodou a pil a pil a pil a pil a pil a.........no až si paní rozhodčí dělala srandu, že takhle dobrou vodu doma asi nemáme :-) Byl uřícenej z toho věčnýho kočkování s Aldou. Jestli si chcete přečíst posudek, tak tady je:

,,šestiměsíční pes, správný tělesný rámec, nůžkový skus, uši daleko od sebe, pěkně osrstěné, výborná struktura srsti, znaky správně rozmístěné, světlé, velmi temperamentní, horší prezentace"