DOUBLE CACIB Praha

04.11.2012 08:38

Na mezinárodní výstavu do Prahy?? Na dva dny?? To fakt může napadnout jen Kamču a my jako správné jojo jsme se samozřejmě přidali :-) Takže v brzkých ranních hodinách, kdy ostatní slastně vychutnávají sobotního klidu v pelíšcích, my odjížděli směr Praha. Cesta ubíhala rychle a kupodivu bez žádného problému až téměř na místo určení. Ano, tušíte správně ... TÉMĚŘ na místo určení ... 1,5 km před výstavním areálem nastala krize, zácpa jako blázen a my ten kousíček jeli 45 minut !!! Jen jsme koukali jak utíkají ručičky hodinek a jak postupně míjí doba přejímky a nastává doba posuzování ... kurňa :-)) Utěšovaly nás jen ty ostatní auta plná psisek, takže nebylo pochyb, že v tom nejsme samy. Když se přesně před nás vtěsnalo zelené Berlingo a my v posádce poznali Bolehovský to bylo radosti !! Teď je hlavně neztratit, ani na kruháči pro Kamču za volantem neplatí pravidla, protože přece nemůže ztratit to Berlingo !!! A jsme tady, parkujeme kousek před vchodem a dáváme sprint ke kruhu, kde už pomalu začíná posuzování ... uff :-)

S Aríškem nastupujeme do třídy otevřené, v konkurenci 5 psů získáváme VD3 ... pan rozhodčí Řehánek nám vytýká ocas nesený nahoru při pohybu a naopak chválí Aríškovu kostru. Posudek:

,,pes správného rámce, ušlechtilá hlava, nůžkový skus, uši šířeji nasazené, výborná krční linie, prostorný hluboký hrudník, správně utvářené předhrudí, pevný hřbet, ocas správně nasazen, špička nahoru a do strany nesena, úhlení ok, měkčí nadprstí, při pohybu užší pohyb v hleznech"

Zbytek dne už si jen užíváme, čekáme na Velkou národní cenu, psiska blbnou, nakupujeme spoustu nutných věcí, no prostě ideální den pejskaře. Po výstavě se přesunujeme na ubytovnu mezi místní dělníky :-)) Nejdřív se domáháme ubytování úplně někde jinde, Kamča prohlašuje, že bude spát v autě, ale nakonec zdárně získáme celkem obstojný pokoj ... co bychom taky chtěli za 200,- /noc v Praze že. Noc je vtipná, jak jinak, když je člověk v jednom pokoji se Saidinkou :-)))) Takže tak trošku rozbití a nevyspalí se druhý den ráno vydáváme znovu směr Letňany. Kamča prohlašuje, že zaparkuje před vchodem ... místní navigátoři v oranžových vestičkách nemají šanci. ,,Jedu jo ... pozor já jedu tam ... díky, díky ... projedu to tudma jo ... uhni, tam zrovna nutně musim jet " a fakt stojíme přesně před vchodem! Opět vybalíme miliony věcí, psiska a vyrážíme směr kruh, kde už nám naši zlatí chodomilové drží místečka. Jsme sice nařčeni, že jsme jak velká pohroma, když se někam přivalíme ... ale kdo by nás neměl rád :-)))

 

Tentokrát choďáci jdou jako první, posuzuje pan rozhodčí Václavík. Nastupujeme s Aríškem opět do třídy otevřené a v konkurenci Xavika získáváme VD1, posudek:

,,středně silný pes, dobrý formát, hlava pro samce méně výrazná, korektní chrup, větší oko, dobré tělo, vzadu trochu užší pohyb, nepatrně víc rozšířené znaky"

Konec, ještě ani není deset a máme hotovo :-) Tak co teď ... zase nákupy, klábosení, potkáváme naši ,,chovatelku" a jdeme se jí ukázat, psí hrátky a nějaké blbnutí, Velká národní cena a nervy i následná obrovská radost s Darkou, trocha rozhořčení, že pro NON FCI není otevřená soutěž o JBIG a konečně cesta domů ... to byl DUOCACIB PRAHA :-)