Běžky po Krkonoších

03.03.2010 09:59

Tak jsme opět vyrazili běžkově :-) Tentokráte s jinou tlupou lidí, Aríš jediný zástupce čtyřnohých, ale bylo to fajnové :-) Počasí si z nás dělalo srandu a tak jsme místama jeli sněhovou vánicí, kdy nebylo vidět ani na krok, jindy zase nádherně blankytno :-) Naše trasa začínala ve Špindlu, kam jsme se dovezli autem. Odtum jsme popojeli autobusem na Špindlerovu chatu, naši  první hospodskou zastávku. Tady jsme namazali běžky a nabrali směr Petrova bouda a Mužské a Ženské kameny. Chytla nás tu taková chumelenice a fujavice, že jsem myslela, že oslepnu (a opravdu velmi děkuji za půjčené sluneční brýle).

Další zastávkou byla Martinova bouda, kde nás čekala výborná svačinka, ani se nám nechtělo zvedat na další cestu :-) Pokračovali jsme po vrstevnici k Labské boudě a dál na Vrbatovu boudu kolem pomníku Hanče a Vrbaty. Skatové běžky byly některým účastníkům v téměř půlmetrových závějích opravdu dost na nic :-D Stopa jaksi zmizela, tak jsme si šlapali svoji kolem tyčí, které taky skoro nešli vidět :-) Jaký to rozdíl oproti Polsku, kde už nebyl téměř žádný sníh :-) Ale tedy ten krpál !!! Aríš po celou dobu poctivě makal v zápřahu, ale od Labské už jsem ho nechala volně. Trochu na mě šly deprese, když jsem ho viděla poskakovat kolem nás a radostně vyštěkávat ,,jů to je prdel, poběžte", zatímco já měla jazyk na vestě, ale už si na tu jeho přemíru energie zvykám :-)

 Výstupem k Vrbatovce jsme pokořili Krkonoše, teď už nás čekaly jen sjezdy ... i když místama byly opravdu o hubu a  dokonale lesklá plocha stála nejednoho z nás pád na zem. Dojeli jsme k Jilemnické boudě a odtud už to byl jen kousek zpět do Špindlu, kam jsme si zašli na pořádnou baštu. Ačkoliv počasí nebylo bůhvíjaké, rozhodně to stálo za to. Fotky  tady