Národní výstava v Mladé Boleslavy

20.07.2008 19:08

Jedním slovem - OSTUDA ! Opravdu, takhle se ztrapnit se mi dlouho nepovedlo. Za prvé to bylo v tom vedru moc dlouhé, za druhé se nám povedlo zaspat a za třetí jsme se po cestě ztratili. Přejímku jsme stihli tak tak..... Doma jsme sice pilně trénovali, dokonce i s výstavním vodítkem, ale tam to byla hrůza. Popravdě jsem byla v první části posuzování na Argouše hrdá, jak pěkně běžel u nohy, jak hezky ukázal zuby, vydržel stát v postoji..... v druhé jsem myslela, že ho zabiju. Během posuzování ostatních se děsně nudil, takže vymýšlel ptákoviny a když jsem mu je zatrhla, rozhodl se z kruhu odejít. Bohužel naučený grif, kdy Argoušek hodí hlavou a obojek odpadne z krku, fungoval i na výstavní vodítko. No co my tam předváděli, to si nikdo nedokáže představit. Hrůza, děs ! Musíme holt víc pocvičit čekání :-)

Posuzoval pan Kukla a byl tedy hodně přísný. V naší třídě (mezitřída) jsme byli čtyři a nebylo ani jedno V, samé VD. My měli VD3, tedy docela špatný :-( Naší konkurencí byl Assgar Draugluin (VD4), Derik Krosandra (VD2) a Kazan z Dašického zátiší (VD1)

Posudek: ,,16 měsíční pes, delšího formátu, dobrá hlava, nepříliš pevný hřbet, s lehce klenutými bedry, nezcela korektně nesený ocas jak za pohybu, tak při statice, hrudník ve vývinu, dobrý posun obou párů končetin, správná struktura i délka srsti jakož i rozložení znaků."