Nejvtipnější výlet na běžkách :-)

04.03.2012 13:58

No to zase byla akce :-) Už ráno se nám to drobátko zvrhlo a nečekaně jsme nestíhali :-) :-) Takže jedinej kdo přijel včas byla Míša se ségrou a protože se jí nechtělo na nás čekat, vyrazili napřed. My ostatní jsme se potkali na parkovišti ve Špindlu skoro zároveň, asi už máme nějaký vnitřní hodiny či co :-) Klasickou sestavu já, Julka, Kamča tentokráte doplnila ještě Jiďa ... tudíž dnešní parta by se dala nazvat tři choďáci a PRT :-) Měl nás čekat výjezd busem na Špindlerovu boudu, ale nakonec jsme se domluvili ještě s jednou ,,bežeckou" výpravou a nechali jsme se tam vyvízt taxíkem. Hurá, byli jsme nahoře na startovní čáře :-)

A vyrazili jsme ... tedy asi jen 100 metrů než nastal první pád, a hned další .... a další ... a další :-) Celkem 1,5 km nahoru nad Špindlerovku nám dalo celkem zabrat! Pádů bylo tolik, že se to už nedalo ani počítat, někteří jedinci odmítli běžky používat obvyklým způsobem a raději zvolili taktiku - co se nese neklouže :-) On ten sníh byl opravdu drobátko zákeřný bo ta několikacentimetrová vrstva ledu na něm dost znemožňovala cokoliv. Museli jsme holt profi namazat ... ještě že jsme měli Kamču, ta to umí, dyť z toho přeci maturovala :-)


Dalším neplánovanou změnou byla jiná trasa (Míšo fakt se omlouváme, že jsme tě poslali napřed jinudma :-D ) ... usnesli jsme se, že takhle jako nee a že se vydáme na Moravskou boudu a přes Davidovky zpět do Špindlu, prý nám těch 9 km bude stačit. Nastal asi 1 km cesty, kde jsme nazuli běžky komplet všichni. U Moravské jsme udělali fotící přestávku aneb vyfoť mě milionkrát a ještě jednou :-) Představa o pauze na oběd padla za vlast, když jsme se dověděli, že není jediné volné místo bo jsou na obědě zrovna ubytovaní ...kruci. A tak se rozhodlo pokračovat dále a najít další vhodnou boudu.

A jaká krásná trasa nás čekala. Nejdříve pár km po sjezdovce a pak jsme se napojili na sáňkařkou dráhu. No prostě jak stvořené pro běžky, zvlášť na tom ledu :-) Ale myslím, že naší vyřepené náladě už nemohlo nic víc pomoct, tudíž výlet dále probíhal v duchu ,,kdo se nesměje s námi, směje se proti nám" Oběd se sice nekonal bo na chatě Sedmidolí nás nic neoslovilo, ale neodolali jsme dietní palačince s čokoládou / marmeládou a zmrzlinou. Je zvláštní jak snadno člověk na těhle akcí hubne :-) Konečný sjezd až do Špindlu byl taky nadmíru vtipný a rozhodně ne bez několika pádů. Ale aspoň trocha adrenalinu že! Stejně jako průjezd Špindlem se psy v zápřahu ... rozhodně se nedá říct, že bysme budili pozornost, to jistě v žádným případě :-) :-) Nakonec jsme ještě potkali i pana Krakonoše, takže jsme se s nim museli blejsknout. Divím se ale proč se při tom vytvořil takový zástup Němců co si nás fotili a natáčeli taky :-) Nu a jako zakončení dne se přeci nemohl vynechat ten oběd, spíše už večeře ... ovšem pravidlo vybíráš až přebereš tu platilo dokonale. Nu, ne všude na horách se vaří dobře ... ovšem den už mi zkazit nedokázal nikdo !!!
Všechny fotky z výletu na běžkách , věřte však že ať to vypadá sebevtipněji, bylo to ještě vtipnější :-)